BIKEFIT

Laat van je eigen fiets de perfecte maatfiets maken

Bel BikeFitter Harmen: 06-123 02 725

Video afspelen

ONGELOFELIJK!

Dat vind ik nog steeds. Dat nog geen 30% van de wielrenners fietst op een optimaal afgestemde fiets. Dat iedereen het maar gewoon vindt dat je na tee uurtjes fietsen al pijn krijgt. Pijn in je rug, dove handen, nekpijn en een ‘uitgedoofd zaakje daaronder’.

Kwestie van wennen? Doorbijten? Hoort het erbij?

Als je ‘de mannen voorop’ mag geloven; Ja. Maar ik zeg hartgrondig: Nee.

Met een juist afgestelde fiets heb je geen pijn. Alleen verzuurde benen. Je fietst moeiteloos hoge snelheden en lange afstanden. En ja, dat geldt voor iedereen. Fietsen is namelijk voor iedereen die van de fysio niet mag hardlopen. Niet meer kan voetballen en nog lang niet wil golfen. En als het fietsen niet pijnvrij kan, dan is de afstelling niet goed. 

Hoog tijd dus om in te grijpen!

 

Wat is een BikeFit?

Een BikeFit is een privé-passessie op de Tacx, op je eigen fiets

Een BikeFit is een privé-passessie op de Tacx, op je eigen fiets.

In slechts 2,5 uur meet ik jou en jouw fiets op een aantal punten na. Aan de hand van dat beeld en jouw verhaal ga ik onderdeel voor onderdeel aanpassen.

Bij elke aanpassing voel jij of het beter is. Als het goed is, fiets je per aanpassing steeds gemakkelijker! Tegelijkertijd voel je dat de vervelende, pijn veroorzakende, drukpunten verdwijnen.

Aan het eind fiets je zo weg. En dat kan je met gemak uren volhouden. En hé, het lijkt wel alsof je de hele toch op kop zou kunnen rijden.

100 % GARANTIE

Want bij mij geldt ‘No Cure No Pay’.
Als jij na de bikefitsessie vindt dat er geen verbetering is, zet ik alles weer voor je terug en hoef je niets te betalen.

Dus twijfel je aan je fiets of aan jezelf? Laat het nakijken, je loopt geen enkel risico!

200 % AANDACHT

Goed om te weten, elke BikeFit is een privésessie.

Reden één: meer mensen passen niet in mijn showroom.
Reden twee: ik zou niet anders willen. Die fiets heeft genoeg gekost, en jij bent het waard. 

En als je dat zelf niet vind, dan vraag je dit toch gewoon op je verjaardag?

Over Harmen

Harmen Scholtalbers - Wielrenschool Emmeloord

Ik sta bekend om mijn enthousiasme. En ja, ik heb ook de hele rits vakopleidingen gedaan.
Maakt mij dat tot een betere bikefitter? Dan denk ik niet, maar ik ben wel één van de meest bevlogen bikefitters!
Hoe dat kan? Ik zit er bovenop! Op de materie dan…
In mijn clinics en tijdens lezingen zie en hoor ik continu de verhalen van wielrenners. Beginners of prof, man of vrouw. Deze kennis neem ik mee en zet ik in. Ook tijdens de fietsreizen. Tijdens deze reis, we hebben er maar liefst vijf per jaar, fietsen we een week lang met elkaar. Dan wil je dat alles goed is.
Niet gewoon goed, maar helemaal top.
Waarom? Omdat ik vind dat wielrennen genieten is. En omdat iedereen kan fietsen. En omdat ik het iedereen zo gun om te fietsen op een lekker niveau waarbij iedereen nog meer uit zichzelf kan halen.

TWIJFEL JE NOG?

Dit zeggen anderen over de BikeFit:

"Via een presentatie bij onze wielrenclub WCT Ouwe Seun in Harlingen in contact gekomen met Harmen Scholtalbers.
Ik heb een nieuwe race fiets aangeschaft. Een maand voor het aanschaffen van de nieuwe racer ben ik bij Harmen langs geweest in Emmeloord voor aanschafsbegeleiding. O.a. wat is de juiste reach en stack, afstelling schoenplaatjes, juiste stuur en zadel.
Harmen neemt alle tijd voor je en je merkt aan alles dat hij dit vak met liefde uitvoert. Met de juiste info op stap geweest en een nieuwe racer aangeschaft en toen nogmaals een afspraak gemaakt en de nieuwe fiets kon nu op mijn lichaam worden afgesteld.
Ik heb er een erg goed gevoel aan over gehouden en ook leuk om te zien dat elke bike-fitter het weer anders aanpakt. Harmen bedankt "
Marten Andringa
12/08/2019
"Geen last van pijntjes o.i.d., wel het idee van; weer eens goed alles op elkaar af te stemmen. Van teen tot top!!!
De aanschaf van de racefiets is 4 jaren terug. Er zal best aan het lijf wat veranderd zijn. Ook nog, om goed voorbereid te zijn met het fiets materiaal voor de 2 komende cyclo’s in Frankrijk met veel hoogtemeters. Gedurende een 2-tal intensieve uren van voelen, veranderen, uittesten, weer voelen en testen etc. en heel leuke ontspannen babbelmomentjes (want het is ook heel leuk om over fietsen te kletsen), mag ik gerust zeggen dat ik weer optimaal op de fiets zit. De tijdsinvestering zeer waard, naast nu de trainingsuren.
Ik schrijf deze review 3 weken na de Bikefit en na 1 van de 2 cyclo’s, een echte praktijkervaring dus tijdens een zware rit.
Chapeau voor je vakmanschap en het plezierige testen!!"
André Goes
28/06/2019

Wanneer gaat het fout?

Of ligt het toch aan jou?

Ben je te onervaren?

Kan niet. Ook een beginner hoort pijnvrij te fietsen. Ook op een nieuwe fiets. Je hoeft ‘m niet in te dragen of uit te lopen.
Het is een fiéts!

Heb je overgewicht?

Maakt niets uit. Die kilo’s verdwijnen als je meer gaat fietsen. En dat ga je doen als de pijn weg is. Die is pas weg als je fiets goed past. Daar begint het dus.

Moet je harder trainen?
Dan loop je minder snel tegen de muur op. Maar de pijn blijft. Of wordt nog erger, omdat je alles stuk rijdt. Grotere blessures oploopt. Of je rug overbelast om je kont te sparen.
Ben je een watje?
Of gebruik je gewoon je gezond verstand? Een bikefit is peannuts vergeleken bij de aanschaf van je fiets. En wat vind je gezin ervan als je steeds mopperend en moe thuiskomt?

JE BENT NIET DE ENIGE

Bijna 900 klanten weten wel beter:

 • BikeFit
   5 van 5

  Bikefit? Waarom zou ik als ik toch nergens last van zou hebben? Maanden later begon er her en der steeds meer wat pijntjes te komen en ook sneller in een rit. Door verschillende goede reviews op Facebook en kennissen die bij Harmen zijn geweest ben ik toch overstag gegaan om eens wat te doen aan de kleine pijntjes en misschien toch efficiënter te kunnen trappen. 3 maanden geleden een eerste afspraak gemaakt, moest een stukje rijden maar dat is het zeker waard. Wat een leuke middag heb ik gehad. Een bikefit zoals het hoort (en niet zoals bij aanschaf van mijn fiets paar "dingetjes" opnemen. Bij thuiskomst paar korte ritjes gemaakt. Moest helaas toch nog wel een keertje teruggaan om te finetunen, maar afgelopen zondag heb ik een lange rit van 75 km gemaakt en nergens last van! Wat een heerlijke rit is het als je niet druk hoeft te maken of je eventueel ergens pijntjes gaat krijgen en eventueel het openbaar vervoer moet inschakelen omdat je niet verder kunt. Wat voor mij vooral een verademing is geweest is dat nu nu cirkels trap en geen rechthoeken. Inmiddels is het winterseizoen en met de bikefit data mijn indoorfiets ook afgesteld. Op naar vele km's in het nieuwe seizoen, dank je wel Harmen!

 • BikeFit
   5 van 5

  Via facebook kwam ik in contact met Harmen van wielrenschool. Via de site en Bikefit geboekt omdat ik al jaren pij heb tijdens en na het fietsen. (soms wel dagen). De bikefit was erg relax, goede uitleg en vooral ervaren hoe het is beter lekkerder en ontspannen op de fiets te zitten. Na de bikefit al wat tochtjes gemaakt en geen last of pijn meer. Na het fietsen wat vermoeide benen maar niet totaal gesloopt als daarvoor. Ik heb er echt baat bij gehad en ben blij dat ik de bikefit heb geboekt. Het was t geld meer dan waard. Ik ga nog eens terug voor andere pedalen. Bedankt Harmen. Top werk👍

 • Fijn dat je even ene reactie op de site achterlaat. En succes he

 • Gaaf Bram en veel plezier op je fijn afgestelde fiets.

 • BikeFit
   5 van 5

  Vorige week een Bikefit gehad bij Harmen. Ontspannen sfeer en heel relax geen gehaast. Fiets volledig aangepast waaronder stuur zadel en schoenplaatjes. Veel tips over de houding en de manier van fietsen. Vandaag mijn eerste rondje op de nieuwe afstelling gemaakt. Wat heerlijk. Echt een wereld van verschil. Dank je Harmen.

 • 0
  479ccaa15f

  1 2 3 4 5

  Zelf een review over de BikeFit toevoegen?

  0
  479ccaa15f

  1 2 3 4 5

  FAQ

  Zeker wel. Het heeft namelijk geen zin om eerst meer of langer te gaan trainen. Je maakt meer kapot dan dat je er goed aan doet. Bij het inmeten kan ik al voorspellen waar jouw klachten zich profileren. En als we dat aanpassen, zijn die klachten gewoon weg. Waarom zou je wachten tot je pijn hebt?

  Waarom zou je? Vier van de vijf klanten fietsen na eerste bikefit pijnvrij en stukken comfortabeler. Op hun eigen fiets. Met andere instellingen en misschien een ander zadel, of andere schoenplaatjes. Houd die centen dus lekker in je zak, want een nieuwe fiets is meestal totaal niet nodig.
  Dat hangt ervan af. Kijk even in de spiegel, zou ik zeggen. Draag je nog steeds dezelfde kledingmaat? Zoja, dan is er weinig veranderd en zit je waarschijnlijk nog goed. Ben je eerder bij mij geweest? Dan kom je in aanmerking voor de terugkom-sessie voor aangepast tarief. Bel me even, dan stuur ik je een uitnodiging en weet je het zeker. Gezellig ook om je weer te zien!

  Jammer, die vlieger gaat niet op. Ik heb een wand vol fantastische zadels. De vraag is alleen: welke past perfect bij jouw godenlichaam 😊. Kom gewoon lekker met je eigen fiets. Plan even die uurtjes vrij. Jij hebt het toch zeker ook verdiend?

  VOOR EEN FIETS DIE ECHT PAST

  Boek direct die BikeFit!

  €195

  Kijk rechtstreeks in mijn agenda of je een geschikt moment ziet en leg het vast. Voordat je buurman het doet 😮

  De wielrenschool is ook je adres voor:

  Voor beginners en bewezen bikkels

  Clinics vol kennis en enthousiasme

  Dit wil je meemaken!

  Een fietsreis om nooit te vergeten…

  Huurbedrag in mindering bij aankoop

  Eerst beleven…dan pas kopen

  Check de agenda en boek meteen

  BikeFit Agenda

  Waardebon Bikefit

  Weet jij iemand die je heel gelukkig kan maken met de bikefit?
  Geef ‘m dan cadeau!

  195,00